DOLAR 35,5594 0.16%
EURO 36,5618 -0.36%
ALTIN 3.080,73-0,39
BITCOIN %
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
Yılbaşı tartı yapıyoruz
17 okunma

Yılbaşı tartı yapıyoruz

ABONE OL
29 Aralık 2024 08:12
Yılbaşı tartı yapıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, benim olmazsa olmaz yılbaşı lezzetim, kuru yemişli tartımın yapımını anlatıyorum. Yılbaşı ruhunu çok seviyorum, süslü çam ağaçlarını seviyorum. Gözümüzün gördüğü her şeyin ve hepimizin şıkır şıkır olmasını seviyorum. Yeni sene için dileklerimizin birikmesini, eski senenin muhasebesinin yapılmasını seviyorum. Rakamların artmasıyla beraber olgunlaşan ruhumuzun kılavuzluğunu seviyorum. Ertelenmiş işlerimizin yeniden gözden geçirilmesini seviyorum.
Kilerimi temizlemeyi, buzluğumu tekrar düzenlemeyi, mutfağımın zencefilli yılbaşı kurabiyesi kokmasını seviyorum. Rengarenk makaronların, tarçınlı zencefilli kurabiyelerin, üzümlü cevizli yılbaşı ekmeklerinin sofralarımızı süslemesini, İtalya’dan panettone gelmesini seviyorum. Bugün size her yılbaşında mutlaka yaptığım, içinde enfes fıstık kreması olan, envai çeşit kuruyemiş ile süslediği en üstüne ise lezzet patlaması yetmezmiş gibi kayısı marmeladını bile eksik etmediğim kalori bombası, bir yılbaşı fenomeni olan kuru yemişli yılbaşı tartımın yapımını anlatıyorum. İsterseniz tart kısmını bugünden pişirip buzlukta muhafaza edin, yılbaşı günü kremasını ekleyip süslersiniz. Böylece daha pratik olur.

KURUYEMİŞLİ YILBAŞI TARTI
MALZEMELER

TART HAMURU İÇİN:
120 gr. soğuk tereyağı
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağıpudra şekeri
Tuz
1 adet yumurta sarısı
KREMASI İÇİN:
250 ml. süt
2 adet yumurta sarısı
75 gr. toz şeker
25 gr. un
50 gr. Antep fıstığı
ÜZERİ İÇİN:
20 gr. Antepfıstığı
70 gr. ceviz içi
1 kase iç badem
1 kase yaban mersini
30 gr. fındık
SÜRMEK İÇİN:
1 kase kayısı marmelatı

YAPILIŞI: Pudra şekeri, un ve tuzu robottan geçiriyoruz. Buz gibi tereyağı küplerini ilave edip biraz daha çalıştırmaya devam ediyoruz. Ardından yavaş yavaş yumurta sarısını ekleyip hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Hamuru fazla yoğurup tereyağının ısınmasını istemediğimiz için hemen top haline getirip streçliyoruz. Buzdolabında 45 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendirmekteki amacımız esasen yine tereyağını soğutmak için. Dindirdiğimiz tart hamurunu alıyoruz. Tezgahımızı ve merdanemizi unluyoruz. Merdane ile tart hamurunu açıyoruz ve yağladığımız kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.

KREMA İÇİN: Sütü ısıtıyoruz, yumurta sarıları, toz şeker ve unla iyice çırptıktan sonra kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra biraz ılınmasını bekliyoruz. Dövülüp toz haline getirilmiş Antep fıstığını ilave edip karıştırıyoruz. (Sırf bu krema bile aklımızı kaçırmaya yetiyor aslında, o kadar nefis bir krema ki bence birçok pastanın iç kreması olabilir ya da fırında çıtırdatılmış milföylerin üzerine eklenebilir.) Pişen tart hamurunun üzerine fıstıklı kremayı seriyoruz. Süsleme kısmında istediğiniz sırayla kuruyemişleri dizebilirsiniz. Bir kase kayısı marmeladımız vardı ya hani, onu bir miktar ısıtıyoruz ve bir fırça yardımı ile kuruyemişlerin üzerine sürüyoruz. Marmelat sürme operasyonu hem pırıl pırıl parlamasını sağlıyor, hem de kayısı marmeladı ve fıstıklı krema anlatılamaz ancak yaşanılabilecek derece büyük bir aşk yaşıyor. Şimdiden hepinize afiyet olsun…

TART HAMURU HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Tart ve kiş hamuru hazırlamanın püf noktaları aynı o nedenle hepsini birlikte yazabiliriz. Öncelikle kullanacağınız malzemelerin, un, şeker, su, tereyağı vs. dahil hepsinin soğuk olmasına özen gösterin. (Sıcak malzemeler hamuru ısıtmaya başlayacağı için istediğiniz kumlu hamuru yakalamanız zorlaşır. Tart ve kiş hamurlarında genellikle elle yoğurulan tarifler verilir ama en sağlıklısı el ısısının hamuru ısıtmasını engellemek için mutfak robotunda ya da rondoda hazırlamak.
Diğer önemli bir nokta da hazırladığınız hamuru hızlıca toparlamak ve soğuması için streç filme sardıktan sonra buzdolabına kaldırmak. (Unutmayın oldukça yağlı bir hamur hazırlıyorsunuz ve ısındıkça hamur yağını salacaktır. Bu nedenle açması ve kalıba döşemesi oldukça zor bir hale gelecektir.) Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru açmanın en pratik yolu mutfak tezgahına bir streç film sermek. Hamuru unladığınız merdane ile bir miktar açtıktan sonra hamurun üzerine bir streç film daha sererek kırmadan ve merdaneye yapıştırmadan kolaylıkla açabilirsiniz. Bu şekilde hem daha hızlı hem de daha kolay hamurunuzu açabilirsiniz.
En çok yaşanan problemlerden biri de tart hamurunun pişerken çekmesi, bunun için hamuru kalıba döşedikten sonra 15-20 dakika daha buzdolabında soğutmanız yeterli olacaktır. Tart hamurunun kabarması da hazırlayacağınız tart için bir sorun. Kabaran hamur kolay kırılabilir ve süsleme yaparken size sorun çıkarır. Bunun için hamuru döşedikten sonra bir çatal yardımıyla hamurda delikler açmalısınız. Hamurun pişerken kabarmaması için bir diğer yöntem de hamura delikler açtıktan sonra üzerine buruşturduğunuz ve açtığınız bir yağlı kağıt sererek üzerine fasulye ya da nohut gibi baklagiller koyarak ağırlık vermeniz.

Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Full HD Film izlededektifdeneme bonusu veren sitelerkıbrıs escorteryaman escortankara escortDeneme Bonusu Veren Sitelerdanimi bonusi veran sitolareryaman escortdeneme bonusukıbrıs escort bayandeneme bonusu veren sitelerdanimi bonusi veran sitolardanimi bonusi veran sitolardanimi bonusi veran sitolardanimi bonusi veran sitolardinimi binisi virin sitilir diyedanimi bonusi veran sitolardanimi bonusi veran sitolar
Türk kullanıcıları için özel olarak tasarlanan bahis siteleri burada! Yeni üyelerine çeşitli deneme bonusları hakkında bilgi edinin.
deneme bonusu veren siteler yeni kullanıcılar için büyük bir avantaj sunar. Bu bonuslar, kullanıcılara siteyi ücretsiz deneme imkanı tanır. Bahis siteleri, deneme bonusları ile kullanıcıları kendine çeker. Güvenilir siteler, bu bonusları sunarak güven kazanır.
deneme bonusu